top of page
Search

Furt de date la Marriott Hotel

Updated: Oct 2, 2023


Marriott International a recunoscut vineri că o „intervenție neautorizată a copiat informațiile criptate” aparținând a aproximativ 500 de milioane de clienți din sistemul său de rezervări Starwood.


Lanțul hotelier Marriott le-a cerut oaspeților săi să-și verifice, pentru siguranță, informațiile personale: cărți de credit, adrese sau numere de pașaport. Marriott International a dezvăluit că hackerii au spart sistemul său de rezervări Starwood și au furat datele personale a 500 de milioane de clienți. Atacul a început încă din 2014 și a fost unul dintre cele mai mari furturi cunoscute de date personale de până acum. Intruziunea a fost o amintire că rețelele de calcul ale marilor companii sunt încă vulnerabile. Atacul de la Starwood s-a întâmplat aproximativ în același timp cu o altă serie de spargeri de date la asigurătorii de sănătate americani și agențiile guvernamentale, inclusiv la Biroul de gestionare a personalului din Statelor Unite, în ceea ce, firmele de cercetare în domeniul securității și oficialii guvernamentali au descris ca un efort pentru a compila o vastă bază de date cu caracter personal, informații despre potențialele ținte de spionaj.


Articolul apare în The New York Times și poate fi citit integral aici: https://www.nytimes.com/2018/11/30/business/marriott-data-breach.html

Nu știm dacă datele au fost furate prin accesarea locală a rețelei sau remote, dar știm că U.S. Departament of Defence au instalat și modernizat base militare cu tehnologia Optical LAN în toată lumea, având astfel imagini în timp real din timpul intervențiilor militare și securizând comunicațiile în misiunile critice de apărare. Rețeaua pe fibră optică Passive Optical LAN este recunoscută ca una dintre cele mai sigure rețele de comunicație existente în acest moment.


109 views0 comments
bottom of page